ACULCO ejecuta en 2024 el proyecto CAMINANDO JUNTOS IV

ACULCO executa en 2024 el projecte CAMINANT JUNTS IV, amb una subvenció de 6.376,99 euros, de la Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, en el marc de la convocatòria de subvencions en matèria d’igualtat en la diversitat.

Els objectius que ha perseguit són:

  1. Protegir les persones migrants víctimes o potencials víctimes de la discriminació i de delictes d’odi per origen racial o ètnic, des d’una intervenció social, psicològica i legal.
  2. Formar a les persones migrants, amb especial atenció a les dones, per a identificar les situacions de discriminació i delictes d’odi, i saber actuar davant estes.

El projecte ha aconseguit resultats molt satisfactoris. Les persones beneficiàries han rebut una cobertura i assistència social especialitzada i necessària per a potenciar la seua integració i fer valdre els seus drets enfront de la discriminació per racisme/xenofòbia i a enfront dels delictes d’odi. El suport legal i psicològic han sigut claus en esta missió. En estos sentits, també hem secundat amb especial dedicació a les dones, i hem desenrotllat una línia de formació entre unes certes persones per a convertir-se en “agents socials” enfront de la discriminació, potenciant així el seu lideratge social en la lluita contra l’odi.

Resultats:

113 persones adquirixen coneixements i recursos socials, juntament amb orientació o acompanyament per a la integració social que els evite la discriminació o els protegisca d’esta.

61 persones adquirixen coneixements i recursos legals per a afrontar les seues situacions de maltractament o discriminació per racisme o xenofòbia.

7 persones es veuen enfortides psicològica i emocionalment, trobant-se més capacitades per a resoldre els seus conflictes interns i afrontar les dificultats d’un entorn que els situa en desavantatge social.

9 persones adquirixen la capacitat per a convertir-se en agents d’afrontament, detecció i denúncia de la discriminació o el maltractament per racisme i xenofòbia.

15 dones migrants milloren la seua capacitat de defendre els drets de la dona i superar situacions de maltractament o discriminació patides.

Amb tot això, el projecte ha generat un impacte significatiu en la societat, impacte que enfortix la pau social a la ciutat d’Alacant i Comunitat Valenciana. Un dels fins que perseguix Aculco, i que aconseguim amb projectes com este, és la cohesió social, que genera llaços constructius entre la població d’origen migrant i l’autòctona, i que elimina estigmes i barreres que només perjudiquen l’avanç de la societat.

Des de Aculco volem transmetre el nostre més sincer agraïment a la Generalitat Valenciana, que amb el seu suport des de la Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda podem desenrotllar estos projectes tan necessaris hui dia per al creixement d’una societat justa i solidària, així com per al desenrotllament econòmic i social. Agraïm especialment la inestimable aportació d’aquelles persones voluntàries i col·laboradores que han incrementat moltíssim el valor i l’impacte previst del projecte.

_____________

ACULCO ejecuta en 2024 el proyecto CAMINANDO JUNTOS IV, con una subvención de 6.376,99 euros, de la Vicepresidencia y Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda, en el marco de la convocatoria dsubvenciones en materia de igualdad en la diversidad.

Los objetivos que ha perseguido son:

  1. 1. Proteger a las personas migrantes víctimas o potenciales víctimas de la discriminación y de delitos de odio por origen racial o étnico, desde una intervención social, psicológica y legal.
  2. Formar a las personas migrantes, con especial atención a las mujeres, para identificar las situaciones de discriminación y delitos de odio, y saber actuar ante las mismas.

El proyecto ha alcanzado resultados muy satisfactorios. Las personas beneficiarias han recibido una cobertura y asistencia social especializada y necesaria para potenciar su integración y hacer valer sus derechos frente a la discriminación por racismo/xenofobia y a frente a los delitos de odio. El apoyo legal y psicológico han sido claves en esta misión. En estos sentidos, también hemos apoyado con especial dedicación a las mujeres, y hemos desarrollado una línea de formación entre ciertas personas para convertirse en “agentes sociales” frente a la discriminación, potenciando así su liderazgo social en la lucha contra el odio.

Resultados:

113 personas adquieren conocimientos y recursos sociales, junto con orientación o acompañamiento para la integración social que les evite la discriminación o les proteja de la misma.

61 personas adquieren conocimientos y recursos legales para afrontar sus situaciones de maltrato o discriminación por racismo o xenofobia.

7 personas se ven fortalecidas psicológica y emocionalmente, encontrándose más capacitadas para resolver sus conflictos internos y afrontar las dificultades de un entorno que les sitúa en desventaja social.

9 personas adquieren la capacidad para convertirse en agentes de afrontamiento, detección y denuncia de la discriminación o el maltrato por racismo y xenofobia.

15 mujeres migrantes mejoran su capacidad de defender los derechos de la mujer y superar situaciones de maltrato o discriminación sufridas.

Con todo ello, el proyecto ha generado un impacto significativo en la sociedad, impacto que fortalece la paz social en la ciudad de Alicante y Comunidad Valenciana. Uno de los fines que persigue Aculco, y que alcanzamos con proyectos como este, es la cohesión social, que genera lazos constructivos entre la población de origen migrante y la autóctona, y que elimina estigmas y barreras que solo perjudican el avance de la sociedad.

Desde Aculco queremos transmitir nuestro más sincero agradecimiento a la Generalitat Valenciana, que con su apoyo desde la Vicepresidencia y Conselleria de Servicios Sociales, Igualdad y Vivienda podemos desarrollar estos proyectos tan necesarios hoy en día para el crecimiento de una sociedad justa y solidaria, así como para el desarrollo económico y social. Agradecemos especialmente la inestimable aportación de aquellas personas voluntarias y colaboradoras que han incrementado muchísimo el valor y el impacto previsto del proyecto.

Menú